Skozi svoje celotno življenje se sedaj že kar nekaj let rad ukvarjam z različnimi športi. Tako pa mi šport predstavlja nek hobi, s katerim se srečam na več ali manj vsakodnevni ravni, kajti vedno se zelo rad udeležim kakšne športne aktivnosti. Zato pa se tudi vsak teden po dvakrat na teden odpravim na rekreacijo košarke, nato pa se enkrat na teden odpravim na plezanje in pa kakšen dan tudi na odbojko.

No tako pa je zraven športanja tudi zelo pomembna športna oprema. Tako pa se za vsak specifičen šport, športna oprema razlikuje. Tako pa je na primer tipična športna oprema, ki jo vzamem s seboj na kateri koli šport, oblačila za preobleči, voda za hidracijo in pa čevlji za specifičen šport. Zraven pa po navadi vzamem še kakšno brisačo, če se slučajno po športu še stuširam.

No tako pa je bistvena razlika pri različnih športih, ravno športna obutev. Tako moja športna oprema za plezanje vsebuje plezalne čevlje, ki pa so ustvarjeni specifično za plezanje, saj so tako oblikovani, ter mi drugje ne bi ravno nekaj dobro služili. Če pa se odpravim na košarko pa je spet obutev prilagojena temu in podobno za odbojko.

Športna oprema je obvezna za izvajanje športov

No bistvena razlika pri moji športni opremi pa je, kadar se odpravim na primer na zunanje plezanje. Takrat pa mora biti moja športna oprema nekoliko bolj konkretna, oziroma moram s seboj vzeti veliko več stvari. To pa zato, ker moram takrat s seboj vzeti še opremo za zunanje plezanje, kar pa vključuje pasove za varnost, vrv, na katero se privežemo med plezanjem in pa razne kline. 

No tako pa je športna oprema res specifična za vsak posamezen šport, ter moramo dobro premisliti, kaj moramo sploh vzeti s seboj, kadar se odpravimo na kakšen šport, kajti pri vseh je drugače, ter je veliko športne opreme tudi pomembne za samo varnost med športom.