Sedaj imam že kar nekaj let težave s tem, da so se mi začeli zobje nekoliki kriviti, oziroma se mi je pojavila kriva rast zobovja. Tako pa je to šlo z leti, počasi na slabše, tako da sem se sedaj odločil, da bom moral glede tega nekaj narediti, saj mi je to že nekoliko zmanjšalo samozavest, ker sem mislil, da moj nasmeh več ni tako lep.

Zato pa je bila tukaj samo ena možna rešitev in sicer ortodont, oziroma zobni aparat. Predno pa bi lahko dobil zobni aparat, pa me je čakal ortodont, saj sem se moral sprva dogovoriti z njim, da bi mi sploh povedal, ali ima kaj prostora, da sprejme še mene in pa ali mi bo zobni aparat lahko pomagal pri težavah, kot jih imam jaz. 

Ortodont mi je povrnil samozavest

No tako pa je bil prvi del začetka zdravljenja ta, da se je našel ortodont, ki ni preveč zaseden, da bi me sprejel. Po nekaj iskanja pa sem ga le našel, ter sem se naročil na pregled, da bi mi lahko ta nato povedal, kakšno bo nadaljnje zdravljenje. Tako pa mi je že pri pregledu povedal dobro novico in sicer to, da bi lahko stalni zobni aparat poravnal moje zobe, tako da bo zdravljenje definitivno mogoče. 

Nato pa mi je ortodont že vzel odtis zobovja, tako da je lahko glede na to naredil ustrezen zobni aparat. Nato pa sem moral počakati nekaj dni, oziroma kakšna slaba dva tedna, ter me je ortodont že poklical nazaj, da sem prevzel svoj zobni aparat, oziroma da mi ga je namestil na zobe, saj je šlo za stalni zobni aparat, ter mi je moral tako ortodont na vsak zob pritrditi zvezdico, ter jih nato povezati s posebno žico, katera pa skrbi za ravnanje zob.

No tako pa sem moral ta aparat nositi kakšne dobre tri leta, ter sem spet imel ravne zobe, kar pa me je zelo razveselilo.