Notranje žaluzije res niso zahtevna

Nekaj časa nazaj sem se preselila V novo stanovanje, kjer sem takoj opazila, da bom imela notranje žaluzije. Notranje žaluzije so definitivno nekaj, kar si sama nisem nikoli želela, saj sem vedela, da je moja mama imela načeloma zelo veliko dela z njimi, ko sem bila še doma.

Je pa tudi res, da je moja mama imela rezano stare notranje žaluzije, kar je pomenilo, da je imela z njimi malo več dela. V mojem stanovanju so bile malo novejše notranje žaluzije, ki pa so me res pozitivno presenetile čez čas. Najprej sem mislila, da bom zate žaluzija morala res veliko skrbeti in da bo samo čiščenje notranjih žaluzij res zahtevno, a potem sem zelo hitro ugotovila, da temu ne bo tako. Notranje žaluzije, ki sem jih imela v stanovanju, so na koncu se izkazale za nekaj najboljšega na tem svetu. Res so me pozitivno presenetile, saj z njimi nisem imela dobesedno skoraj nič dela in hkrati ministrstva vzele toliko prostora, kot bi to na primer naredila navadne zavese. Tako sem imela dobesedno prosto okensko polico, kar pomeni, da sem na njih lahko dala seveda rože, ki potrebujejo zelo veliko svetlobe.

Notranje žaluzije so tudi zelo dobre, saj sem lahko kontrolirala količino svetlobe, ki sem jo želela imeti po prostoru. To je bil zelo velik plus, saj tega ne moreš kontrolirati, ko imaš enkrat zavese.

Tudi, ko je malo mama prišla na obisk in videla te notranje žaluzije, je bila najprej presenečena, saj ni morala verjeti, da smo jih obdržalo. Tudi sama mi je rekla, da ima z notranjimi žaluzijami res zelo veliko dela in da mi ne verjame, da jaz tega nimam. Seveda je ostala pri meni nekaj dni in je zelo hitro ugotovila, da ne lažem. Vedela je, da se na moje notranje žaluzije res ne nabira čisto nič prahu ali umazanije in pa hkrati imam zelo veliko prostora na okenski polici za rože. Mama je takoj po tistem rekla, da bo tudi sama si kupila nove notranje žaluzije, ki bodo malo boljše od teh, ki jih že ima.