Lansko poletje, sem velik del poletja, preživel v Izoli. To pa zato, ker sem po končanemu letniku študija, imel kar nekaj dela za opraviti tam, kjer sem delal. Ker pa je to delo obsegalo večinoma delo na računalniku in sem tako lahko delal od doma, sem se odločil, da se bom odpravil v Izolo, kjer imam garsonjero, ter bom lahko tako bil na morju, hkrati pa delal, kar bi bilo zelo sproščujoče.

Izola restavracija mi je polepšala čas na morju

No ker pa sem tako živel v Izoli kakšen mesec dni, pa sem si moral tudi zrihtati kaj za jesti. Ker pa nerad kuham, sej tako skoraj vsak dan iskal kakšno restavracijo. Tako pa sem se nekaj dni odpravljal po raznih restavracijah, dokler me ni ena Izola restavracija povsem presenetila. Tam me je njihova hrana tako navdušila, da sem se po tem, skoraj vsak dan odpravil tja, ter je ta Izola restavracija postala moja tako rekoč vsakodnevna postajanka.

Kar pa mi je bilo najbolj všeč, v skoraj da vseh restavracijah v Izoli, v katerih sem bil, pa je bilo to, da so imeli vso morsko hrano svežo, kar pa me je zelo razveselilo, saj se tako lahko čuti ogromno razliko o kvaliteti hrane, ki jo Izola restavracija, oziroma restavracije strežejo. Zato pa sem res vsak dan komaj čakal, da se odpravim na kakšno večerjo v eno izmed teh restavracij, saj mi hrana, katero sem si kdaj pripravil sam, ni bila tako dobra, saj res nisem znal zelo dobro kuhati, ter sem tako komaj čakal, da se spet odpravil v kakšno od Izolskih restavracij.

Tako pa lahko rečem, da je Izola restavracija močno vplivala na moj preživljen čas na morju, kjer sem moral celoten mesec delati. Tako pa so mi te restavracije prinesle nekakšen užitek, ki sem ga dobil, vsakič ko sem prišel tja in se najedel kot kralj.