Nekaj časa nazaj, smo v naši hiši naleteli na problem. Ta problem pa je bil ta, da je bila naša izolacija strehe že zelo slaba, kar pa je pomenilo, da so nastajali določeni problemi pri ogrevanju. Ker lahko dobra izolacija streha, k našemu ogrevanju pripomore skoraj toliko kot dobra izolacija sten, je to pomenilo, da smo imeli zelo velike toplotne izgube, kar pa je vodilo do tega, da smo porabili kar nekaj denarja več za ogrevanje.

Tako pa smo tedaj vedeli, da bo potrebno nekaj ukreniti, da bomo lahko zmanjšali naše stroške ogrevanja. Zato pa smo se odločili, da bomo zamenjali izolacijo strehe, ter s tem enkrat za vselej rešili ta problem. 

Ker pa smo imeli nekaj izkušenj z takšnim delom, pa smo se odločili, da bo izolacija strehe delo, ki ga bomo lahko opravili sami, saj to ni bilo tako komplicirano. Tako smo se sprva morali odločiti za sam material izolacije, kjer pa smo se odločili za mineralno volno, saj smo s tem znali največ delati. 

Izolacija strehe igra veliko vlogo pri energetski učinkovitosti

Tako pa se je začelo postavljanje same izolacije, kjer pa smo morali paziti na mnoge faktorje. Tako se je izolacija strehe morala postaviti kar se da neprekinjeno, saj bi tako preprečili kakšne izgube. Postavili pa smo jo samo na spodnji strani strehe, saj smo videli, da je na drugi strani izolacija strehe še čisto dobra. 

Tako pa smo nato morali še paziti na prezračevanje, saj je to zelo pomembno, ker bi se na izolaciji strehe sicer lahko začela nabirati vlaga, kar pa bi nato vodilo do razne plesni in pa še nadaljnjih težav in problemov, ki bi nastali iz tega. 

Po kar nekaj dela, pa smo le zaključili našo izolacijo strehe, ter smo delo opravili zelo dobro. Tako pa se je to konkretno poznalo nato pri nadaljnjem ogrevanju, saj je veliko manj toplote sedaj uhajalo skozi streho.