V službi imam sodelavko, ki je vedno brezhibno urejena, včasih imam občutek, da bi izgledala čudovito tudi, če bi se zavila v navaden kuhinjski prt. Vse kar da nase ji odlično pristoji. Poleg izbranih kosov oblačil ima tudi zavidljivo zbirko domiselnega nakita in ročnih ur. Zadnjič mi je med malico povedala, da si je kupila nov Diesel, ki se bo super podal k njenemu črnemu hlačnemu kombinezonu in da mi ga bo naslednji dan v službi pokazala.

Ker sama nisem strokovnjakinja na tem področju, kvečjemu obratno, saj so zame višek mode kavbojke in majica, mi ni bilo jasno kako se lahko Diesel avto poda k hlačnemu kombinezonu. Da pa ne bi izpadla neumno sem bila raje modro tiho. Komaj sem čakala, da naslednji dan vidim to kombinacijo, še posebno ker sem jo pozabila vprašati kateri Diesel avto si je kupila.

Naslednji dan sem v službo prišla pet minut prej in se odločila, da jo počakam kar pred stavbo, kjer sva zaposleni, saj sem komaj čakala, da vidim to ujemanje. Kmalu se je pripeljala v svojem starem avtomobilu. Ko je izstopila iz avta pa je na sebi dejansko imela nov črn kombinezon. Začudeno sem jo vprašala kje je njen novi avto o katerem mi je govorila, ona pa me je še bolj začudeno pogledala in vprašala kdaj mi je omenjala nov avto.

Nisem vedela, da obstajajo ure Diesel

Spomnila sem jo, da je rekla, da si je kupila novi Diesel, takrat pa se je nasmejala od vsega srca. Iztegnila je roko in mi pokazala svojo novo uro rekoč, da je to njen novi Diesel, ki si ga je privoščila. Do takrat sploh nisem vedela, da obstajajo tudi Diesel ročne ure. Na ta račun smo se vsi zaposleni smejali še cel teden, čeprav sem imela občutek, da nisem bila edina, ki ni vedela, da je njena nova pridobitev v bistvu ura.